• 9849-xxx-xxx
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Trädgård
Lagerhägg

Lagerhägg

Planterar du en ny häck i din trädgård? Var noga med att ta med en Lagerhägg i dina överväganden. Det finns olika typer av körsbärslager. Du väljer vilken sort som bäst passar din trädgårdsdesign. En laurelhäck är inte bara vacker att titta på: körsbärslagret erbjuder många andra fördelar för din trädgård och för dig själv. Vi berättar gärna ett antal utmärkta skäl för att välja en laurelhäck.

Alla körsbärslagervaror är vintergröna. Dessutom är de flesta sorter också mycket hårda. Vill du njuta av en grön, full häck året runt? Då är en lagerhäck idealisk för detta. En stor fördel med en vintergrön häck är att du också är skyddad på vintern mot grannarnas och förbipasserande. Om du gillar din integritet och vill njuta av en vacker häck samtidigt, är körsbärslagret en häckväxt som passar dig bra.

En Lagerhägg minskar trafikbuller

Många typer av körsbärslager har tunga, något större blad. Tänk till exempel på körsbärslagret “Rotundifolia” och lagret “Novita”. Detta stora blad erbjuder många fördelar: efter att du har planterat dessa typer av körsbärslager, kommer du att njuta av häckens syntäta natur relativt snabbt. Dessutom dämpar de stora löven det nödvändiga bullret, till exempel trafikbuller. Upplever du mycket besvär från en närliggande (snabb) väg? Då är det en bra idé att välja en något högre laurhäck som ett trädgårdsstaket. Naturligtvis kommer detta inte att eliminera all bullerförorening, men du kommer säkert att uppleva mindre trafikbuller.

Körsbärslagret kan tolerera beskärning utmärkt. Lagerblad sprider till och med när plantan beskärs tillbaka till det kala träet. Det faktum att häckplantan är lätt att beskära är ett stort plus för många trädgårdsmästare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *