• 9849-xxx-xxx
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Trädgård
Tips för att underhålla din trädgård på vintern

Tips för att underhålla din trädgård på vintern

Vill du veta hur du bäst kan underhålla din trädgård? Vi ger dig de bästa tipsen i den här artikeln!

Ta bort ogräs
Eftersom vi inte alltid har en kall vinter i Nederländerna fortsätter växter och blommor ofta att växa. Men inte bara växter och blommor utan också ogräs.

Så det finns en god chans att ogräset i din trädgård också kommer att dyka upp på vintern. Det är desto viktigare att du tar bort detta omedelbart. Se till att du inte bara tar bort den synliga delen av ogräset utan också rötterna. På så sätt förhindrar du att ogräset kommer tillbaka på nolltid.

Beskärning
Om det finns en bra tid att beskära träden i din trädgård är det vinter. På vintern minskar sapflödet från träd avsevärt. Detta gör det lättare att beskära ditt träd. Se till att du inte beskär dina träd om frost förväntas de närmaste dagarna. Detta beror på att trädet inte kan återhämta sig ordentligt och kan orsaka skador.

Gräsmattaunderhåll
Har du en gräsmatta? Då är det viktigt att hålla den väl på vintern. Gräs fortsätter att växa till en temperatur på 5 till 6 grader. Det är därför bra att fortsätta att underhålla gräsmattan ordentligt fram till dess. Hur är det bäst att göra detta? Genom att inte klippa gräset för kort. Om du gör det finns det en chans att om det blir riktigt kallt på vintern blir gräsmattan för bar.

Grönt avfall
Om du är upptagen med underhållet av din trädgård är chansen att det blir en stor röra. Något som kan hjälpa enormt är användningen av en grön avfallsbehållare. I en sådan behållare kan stora mängder beskärningsarbete, växter och annat organiskt avfall kasseras. När du använder en grön avfallsbehållare behandlas avfallet på ett hållbart sätt.

Skydda dina växter
Inte alla växter tål vinterkylan. För att förhindra att dina växter överlever kan det vara en bra idé att flytta vissa växter från utsidan till insidan. Växter i en kruka har till exempel stor risk för skador. Det är därför bättre att flytta in dessa. Växter som ligger på en skyddad plats eller i öppen mark har ofta en något högre chans att överleva på vintern. Ta därför en titt på vilka planer som bäst kan flyttas inomhus och vilka du kan lämna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *